Echipamente testate: casca Schuberth C3 Pro

Casca Schuberth C3 Pro era, până de curând, un vârf al tehnologiei și al calității în materie de căști flip-up, de touring. Ce am constatat după doi ani și aproximativ 20.000 km de purtat?

În această primăvară se fac doi ani de când port casca Schuberth C3 Pro de la United Motors, importatorul mărcii germane. Am folosit-o pe toate tipurile de vreme, la toate temperaturile și în toate situațiile posibile (oraș, touring, off-road lejer, plus pilotaj mai dinamic pe circuit de câteva ori).

C3 Pro este promovat de marca germană drept una dintre cele mai silențioase căști din lume, ceea ce, probabil, nu este departe de adevăr. De când am luat-o, mai întâi m-a impresionat calitatea materialelor, mai ales a celor de la interior, apoi m-a surprins confortul acustic, excelent pentru o cască flip-up. În plus, aerodinamica studiată atent ajută la stabilitatea la viteze mari, unde nu se simt vârtejuri deranjante care te trag de cască și îți obosesc mușchii gâtului.

Vizibilitatea era inițial excelentă, dar eu nu sunt cel mai grijuliu om din lume cu căștile (și cu echipamentul în general), așa că am scăpat-o o dată pe jos, direct pe vizieră, ceea ce a dus la zgârierea ușoară a acesteia. Asta s-a întâmplat după ce am scos complet pinlock-ul, căci cumva intraseră stropi de apă între el și vizieră și nu mai vedeam bine, oricât de mult curățam viziera la exterior. Așadar, în acest moment, viziera este ușor zgâriată și nu mai am pinlock. În plus, mi se pare că vizibilitatea s-a deteriorat puțin cam mult de la uzura normală (am făcut cam 20.000 cu casca până acum, majoritatea în afara orașului). Practic, îmi trebuie o vizieră nouă.

În rest, totul a mers strună. Interiorul și-a păstrat foarte bine forma și este în continuare plăcut la atingere. L-am spălat de câteva ori și n-am apreciat foarte tare efortul pe care trebuie să-l depui ca să montezi toate elementele interiorului la loc.

Așadar, la capitolul plusuri aș trece: confort la drum lung (acustic și aerodinamic), calitatea materialelor, ochelarii de soare încorporați foarte bine făcuți. Minusuri? Viziera parcă s-a uzat cam repede și montarea/demontarea interiorului pentru spălare se fac cam dificil. Una peste alta, consider că Schuberth C3 Pro este o cască de touring excelentă, care își merită banii. O găsiți la United Motors.

foto: Dragoș Savu

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account