Echipamente testate în 2017 – Partea întâi

Casca Lazer X8 Aras Freestyle Replica

Casca Lazer X8 Aras Freestyle Replica

Port casca de enduro/motocros Lazer X8 de aproximativ un an. Am inaugurat-o anul trecut, la Serres Rally, și de atunci am mai purtat-o de câteva ori, practic de fiecare dată când m-am mai dat cu motociclete de enduro/cros. Spre rușinea mea, nu știam de ce se numește Aras Freestyle Replica, apoi am aflat că Aras Gibieza este numele unui stunt-rider de top, pe care vă sfătuiesc să-l căutați pe YouTube. Casca este una entry-level, care nu costă foarte mult (583 de lei), dar arată foarte bine, protejează bine și rezistă surprinzător de bine la purtare intensă, în condiții solicitante. E puțin cam grea, lucru care se simte după o zi întreagă de purtat, dar, pentru prețul său, e mai mult decât decentă. O găsiți la Dual Motors (www.motociclete.com.ro).

Genunchiere Kenny Titanium

Genunchiere Kenny Titanium

Titanium se numește modelul vârf de gamă în materie de genunchiere al producătorului francez. Genunchierele sunt turnate din plastic, au articulație, protecție la nivelul tibiei și fixare cu trei curele cu velcro. Sunt cele mai confortabile genunchiere pe care le-am purtat până acum și protecția, pe care am testat-o intens la enduro și la Serres Rally, este mai mult decât adecvată. Le găsiți la www.moto24.ro.

Pantaloni Kenny Titanium

Pantaloni Kenny Titanium

Vârful gamei Kenny în materie de pantaloni de enduro/motocros este Titanium. Calitatea se vede peste tot, de la felul în care sunt cusuți până la materialele folosite. Există chiar și o mică plăcuță metalică inscripționată în spate, care adaugă un plus de stil. Cât despre rezistență, de aceasta m-am convins atunci când am suferit o arsură de gradul trei prin pantaloni, dar aceștia nu s-au topit deloc și au rămas doar cu o foarte mică urmă. Rezistă foarte bine, se spală ușor și sunt confortabili. Îi găsiți la www.moto24.ro.

Cizme Acerbit Graffitti

Cizme Acerbit Graffitti

Graffitti este un model entry-level de cizme de enduro al specialiștilor italieni de la Acerbis. Sunt, practic, al doilea set al meu de cizme de enduro. Având în vedere că singurul meu termen de comparație sunt vechile mele cizme Kenny, foarte ieftine, noile Acerbis mi s-au părut foarte bune. Suficient de confortabile să stai o zi întreagă încălțat, dar nu mai multe zile la rând (după vreo trei-patru zile, la raliu am făcut răni la picioare), protejează foarte bine (am testat intens acest aspect) și se spală ușor. Singurul reproș pe care îl pot aduce se referă la calitatea cataramelor, care parcă se rup cam ușor. Le găsiți la Acerbis România: www.acerbis.com.ro.

Suport pentru telefon Ram Mounts X-Grip

Suport pentru telefon Ram Mounts X-Grip

Am luat suportul Ram Mounts de la Mototehnica și l-am folosit timp de vreo lună până acum. Mă pot declara mulțumit după o perioadă inițială de neîncredere. Asta pentru că mi se părea foarte puțin probabil ca telefonul meu să rămână fixat în suport la șocuri mai zdravene, cum mai tot apar la deplasarea prin Capitală. Dar n-a fost absolut nicio problemă, la viteze până la 160 km/h, porțiuni de drum foarte prost, ba chiar off-road ușor, plus câteva wheelie-uri. Deci suportul își face treaba foarte bine. Îl găsiți la www.mototehnica.ro.

Geaca Furygan Skull Vented 2 in 1

Geaca Furygan Skull Vented 2 in 1

Skull Vented e o geacă de vară foarte eficientă și bine ventilată, de calitate, care se poate transforma foarte rapid într-una impermeabilă, după ce-i pui mesada. A rezistat foarte bine în timp, deși am purtat-o intens. Dacă pui mesada, rezistă și la vreme ceva mai friguroasă, dar, dacă te prinde căldura cu mesada pusă, vei cam transpira, căci mesada nu lasă deloc aerul să circule. Una peste alta, Skull Vented este o geacă cu un raport preț/calitate excelent. Și nu arată rău deloc. O găsiți pe www.moto24.ro.

Geacă BMW AirShell

Geacă BMW AirShell

Am geaca AirShell de aproximativ cinci ani și încă mă surprinde prin cât de nouă pare când o scot din mașina de spălat. Se spală foarte ușor și aerul circulă excelent prin porțiunile de plasă formate din mici tuburi cu efect Venturi, care fac aerul să accelereze la trecerea prin ele, pentru o ventilație optimă. Din punctul de vedere al ventilației și confortului pe caniculă, este cea mai bună geacă pe care am purtat-o vreodată. Dar îi lipsește protecția la spate (este opțională), se murdărește ușor și te face să arăți ca un… polițist. Cu toate bunele și relele pe care le implică acest fapt. O găsiți pe www.bmw-motorrad.ro.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account