Review cizme moto Dainese Nighthawk D1 Gore Tex: un pachet complet, clasic și discret

Dacă ar fi să alegi o singură pereche de încălțăminte moto, ce ai alege? Eu am ales o pereche de cizme Dainese Nighthawk D1 Gore Tex. De ce?

Păi, în primul rând pentru că numele are o anumită rezonanță și vreau să mă simt ca un vultur atunci când ies pe două roți. Glumesc, desigur. Mai degrabă, am dorit să fiu bine „asigurat” în caz că se ivește ocazia unei cine știe ce ture cu motocicleta. Vreau să fiu acoperit, inclusiv în caz de vreme ploioasă. Chit că pentru asta, am sacrificat confortul pentru deplasarea prin oraș, cel puțin pentru drumurile foarte scurte.

cizme moto Dainese

Dar, m-am și bucurat atunci când, pe motor, în afara orașului, pe scuter sau pe motor m-a prins ploaia. Port deja de mai bine de un sezon aceste cizme, nu și-au pierdut impermeabilitatea și nici nu cred că, ținând cont de blazonul Dainese, acest lucru se va întâmpla prea curând.

A propos de blazon, pot să spun că, pentru mărimea mea, 45, din momentul în care le-am încălțat, în showroom-ul Dual Motors,le-am simțit ca și turnate pe picior. Și nu exagerez. Într-adevăr, în primele două zile, pe motor, cu tălpile pe scărițe, am simțit o apăsare în zona tibiilor, cizmele „rodându-se” potrivit poziției. Apoi, senzația a dispărut. De menționat că această zonă este întărită cu poliuretan termoplastic.

Închiderea se face cu elastic și bandă velcro. Principalul material folosit este microfibra, există o protecție pentru zona care vine în contact cu schimbătorul. Pe interiorul carâmbului mai există o protecție din plastic cauciucat. Cizmele respectă standardul CE – Cat. II – EN 13634.

Dacă tot am început cu ceea ce poate fi considerat critică, nu știu, o fi vreo șmecherie la mijloc, dar atunci când eu ma grăbesc să mă echipez pentru o deplasare scurtă, cizma dreaptă se trage pe picior ceva mai greu decât cea stângă.

Asta pentru că dacă meteoblue îmi spune că e posibil să plouă, clar, optez pentru cizme și în naveta zilnică,oricât de scurt ar fi drumul. Faptul că sunt joase, ajută la acest lucru. Totodată, poți umbla pe jos liniștit în ele, fără să atragi atenția și fără să devină incomode. La o adică, chiar și dacă lucrezi într-un birou și trebuie să porți o ținută mai serioasă, e cel mai probabil să treci neobservat de ochii critici ai șefului/șefei.

Așadar, doar cuvinte de laudă. Talpa este bine profilată, stă bine pe asfalt, nu alunecă atunci când stai la semafor așa cum se poate întâmpla atunci când porți încălțăminte „civilă” pe scuter sau motor. Pe caniculă nu m-am încins, deoarece căputa este într-un mod foarte elaborat perforată, iar iarna la puține grade peste zero, cu niște șosete mai sănătoase nu am suferit de frig.

Exisă protecții rigide în zona gleznelor dar și zone elastice pentru confort, așadar, consider că aceste cizme oferă un pachet complet și atent lucrat. Și totodată o investiție de durată.

 

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account