Aoyama l-ar putea inlocui pe Dani Pedrosa

In urma problemelor la antebratul drept care il afecteaza pe Dani Pedrosa de un an incoace, acesta a declarat ca se gandeste foarte serios sa se retraga din curse pana gaseste o rezolvare. Aoyama ar fi cel mai probabil inlocuitor.

pedrosa

Dupa cursa din Qatar, Pedrosa, care a obtinut un anonim loc sase, a dezvaluit ca sufera de o problema destul de serioasa cu un fenomen de „arm pump” la nivelul antebratului drept. Acest fenomen apare de obicei in urma efortului prelungit la nivelul muschilor antebratului si blocheaza partial muschiul, cauzand in acelasi timp o amortire si o pierdere a sensibilitatii. Problema este una destul de comuna pentru pilotii care ruleaza la nivel inalt in toate ramurile moto, dar in cazul lui Pedrosa, aceasta nu a disparut nici in urma a doua operatii, nici cu alte tratamente.

In ultimul an, catalanul a consultat foarte multi specialisti, existand mai multe curente de opinie in ceea ce priveste calea de urmat in acest caz. A evitat sa faca o a treia operatie, caci unii doctori i-au spus ca o astfel de procedura i-ar putea afecta functionalitatea cotidiana a muschilor respectivi.

Problema apare doar in cursa, nu si in sesiuni mai scurte. Dani spera ca, dupa tratamentele urmate in presezon, problema sa fi disparut, dar l-a afectat din nou in cursa din Qatar. La un moment dat, au aparut voci care speculau ca australianul Casey Stoner l-ar putea inlocui pe Pedrosa in restul curselor de anul acesta, pana ce spaniolul se va insanatosi. Dar Livio Suppo, seful de echipa al HRC, a dezmintit acest zvon.

Se pare ca HRC a hotarat ca Pedrosa sa fie inlocuit de actualul pilot principal de teste al echipei, Hiroshi Aoyama, campion mondial la 250 in 2009. Cu toate acestea, hotararea spaniolului de a se retrage nu este inca una definitiva si irevocabila, existand posibilitatea ca Dani sa fie inlocuit de Aoyama doar la etapele care solicita foarte mult muschii antebratului (precum Motegi, de exemplu), urmand sa ia parte la cursele mai lejere din acest punct de vedere. Ceea ce inseamna ca l-am putea totusi vedea la start in etapa urmatoare, cea de la Austin (Texas).

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account