Dakar Rally, etapa a cincea: Barreda forțează și recuperează enorm

Dakar Rally, etapa a cincea: Barreda forțează și recuperează enorm

Joan Barreda a reușit un parcurs excelent în a cincea etapă a Raliului Dakar, dominând autoritar toată speciala de 266 km și câștigând peste 10 minute față de cel mai apropiat rival, Matthias Walkner.

Riderii au avut de parcurs un total de peste 770 km în a cincea zi a raliului, între San Juan de Marcona și Arequipa – ultima etapă disputată în întregime în Peru.

După problemele de ieri, Joan Barreda avea foarte mult de recuperat, fiind la peste 20 de minute în urma lui Adrien Van Beveren la finalul etapei a patra. Catalanul știa că va trebui să forțeze astăzi și asta a făcut, arătând încă o dată că, atunci când vine vorba de viteză pură, are foarte puțini rivali.

De-a lungul celor 266 km de specială, Barreda s-a distanțat la peste 10 minute de Walkner, peste 12 minute de Kevin Benavides, 13 minute de Antoine Meo și peste 14 minute de Adrien Van Beveren. Toby Price, al șaptelea clasat, a terminat speciala la 15 minute de Barreda.

Unul dintre riderii care au avut de suferit în această etapă este Pablo Quintanilla. Chilianul de la Husqvarna a căzut pe plajă, aproape de startul specialei, terminând speciala abia pe locul 16, la aproape 29 de minute de lider.

Astfel, situația la vârf se schimbă. Van Beveren conduce în continuare în clasamentul general, dar cu un avantaj de doar un minut față de Kevin Benavides, acesta fiind urmat de Matthias Walkner, la doar 14 secunde. Barreda urcă până pe locul 4, la doar 7 minute și 33 de secunde de francezul de la Yamaha. Quintanilla cade până pe 9, la 16 minute și 12 secunde de Van Beveren. De remarcat strategia și consecvența riderilor KTM Factory, Toby Price și Antoine Meo, care se mențin la 10-12 minute față de lider, pe pozițiile 6 și 7, gata de atac atunci când va fi nevoie, fără să-și asume mari riscuri sau să facă greșeli. O abordare foarte diferită față de cea a lui Barreda, spre exemplu.

Mani Gyenes a terminat ziua cu al 38-lea timp, rezultat care l-a propulsat încă un loc în clasamentul general. Sătmăreanul este acum pe 28.

Raliul Dakar, pe MotoBikes, powered by Motul.

 

BMW

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă IN MOTION MEDIA.

Conectează-te folosind datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account