Incendiu în padocul MotoE de la Jerez. Toate motocicletele clasei MotoE au fost distruse!

Incendiu în padocul MotoE de la Jerez. Toate motocicletele clasei MotoE au fost distruse!

Motocicletele clasei MotoE se aflau într-un cort special în padocul de la Jerez, fiind implicate într-un test care a început ieri pe pista din sudul Spaniei. Noaptea trecută, întregul cort a fost mistuit de flăcări și tot ce era înăuntru a fost distrus iremediabil.

Calendarul competițional al clasei MotoE, care urma să devină parte a Motomondialului începând cu etapa de la Jerez, din mai, este acum sub semnul întrebării, după ce toate motocicletele Energica Ego folosite de piloții acestei clase au fost distruse în urma unui incendiu uriaș petrecut azi-noapte.

Din fericire, nimeni nu a fost rănit în incendiul de mari proporții. S-a pornit o investigație pentru a afla cauza incendiului, iar oamenii de la Dorna, promotorul MotoGP, țin strâns legătura cu autoritățile în această privință.

O primă ipoteză ar fi că incendiul a fost provocat de un scurtcircuit întâmplat în timpul procedurii normale de depozitare a celor 18 motociclete Energica Ego Corsa. Reprezentanții Energica au comunicat că motocicletele nu se aflau la încărcat și că au deschis și ei o anchetă pentru a afla ce s-a întâmplat. „De ani de zile nu am avut probleme de acest gen și așa este cazul și la Jerez… în niciun caz incendiul nu a pornit de la motociclete!”, spun reprezentanții producătorului italian.

Având în vedere distrugerea completă a materialului de concurs, calendarul competițional al noii clase MotoE s-ar putea să sufere anumite schimbări. În mod normal, prima cursă a noii clase de motociclete electrice ar fi trebuit să aibă loc pe 5 mai, la Jerez, cu ocazia celei de a patra etape de MotoGP din 2019.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă IN MOTION MEDIA.

Conectează-te folosind datele de autentificare

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account