Joan Barreda câștigă a treia etapă a Raliului Dakar. Mani Gyenes termină cu al 16-lea timp!

Spaniolul Joan Barreda Bort (HRC)  a fost cel mai rapid a treia etapă (Termas de Rio Hondo – Jujuy) a ediției 2016 a Raliului Dakar. Barreda a dominat autoritar speciala, singurul care a reușit să țină cât de cât pasul fiind argentinianul Kevin Benavides.

joan-barreda-on-the-way-to-termas-de-río-hondo

Joan Barreda

Barreda a început să tragă serios de gaz în a treia zi, arătând viteza-i caracteristică. Rămâne însă în continuare valabilă întrebarea legată de stilul riscant al catalanului. Barreda s-a mai arătat fulminant de rapid și la începutul altor ediții ale Raliului Dakar, dar de multe ori s-a lovit de probleme în a doua jumătate a competiției.

Surpriza a constituit-o „localnicul” Kevin Benavides (Argentina), care  a terminat cu al doilea timp, cu doar 26 de secunde mai lent decât Barreda. Paulo Goncalves a completat un podium de etapă ocupat în întregime de rideri Honda.

Francezul Antoine Meo, cvadruplu campion mondial de enduro și aflat la prima sa participare în Dakar, s-a arătat foarte rapid în această a treia etapă, cu al patrulea timp.

Și speciala de astăzi a fost scurtată din cauza condițiilor meteo, având cu puțin sub 200 km.

În decursul zilei de ieri, doi rideri au primit câte un minut penalizare pentru că au fost prinși de poliția argentiniană cu aparatul radar – Ruben Faria și Stefan Svitko, fiecare dintre aceștia pierzând locuri în clasamentul general din această cauză.

during the Dakar 2016 Argentina Bolivia, Etape 2 - Stage 2, Villa Carlos Paz - Termas de Rio Hondo,  from  January 4, 2016 , Argentina - Photo Florent Gooden / DPPI

Mani Gyenes pe noul său KTM 450 Rally

Mani Gyenes a părut să aibă o zi foarte bună în această a treia etapă, terminând cu al 16-lea timp, un rezultat excelent pentru sătmărean. Nu pot să nu mă întreb dacă, oare, mai-marii echipelor de uzină (KTM, Honda, Yamaha, Husqvarna, Sherco) nu cumva au pus ochii pe riderul român pentru viitoarele ediții ale raliului. Mani are acum tone de experiență în Dakar, este foarte în formă (fizic și psihic) și, deocamdată, cel puțin, îi surclasează pe rideri de uzină precum Paolo Ceci (HRC) sau Ricky Brabec (HRC).

Oricum, trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, căci raliul este abia la început și mulți rideri vor abandona sau pierde șansele la rezultatul așteptat

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account