Marco Melandri castiga prima cursa de World Superbike de la Moscova

Italianul Marco Melandri (GoldBet BMW Motorrad) a castigat prima mansa a etapei de Campionat Mondial de Superbike disputata pe circuitul de la Moscova.

Cursa a fost una foarte disputata si cu multe rasturnari de situatie, incepand pe pista uscata si incheindu-se pe ploaie torentiala. Conform noilor reguli din Superbike, in cazul in care ploaia incepe in timpul cursei, aceasta nu se intrerupe, ci pilotii pot intra la standuri sa schimbe pneurile cu unele de ploaie atunci cand considera ca este necesar.

Chaz Davies, coechipierul lui Melandri, a plecat foarte bine din grila si s-a distantat de urmaritori. Melandri a reusit sa-si pastreze pozitia a doua, urmat de Eugene Laverty (Aprilia), Sylvain Guintoli (Aprilia) si Tom Sykes (Kawasaki).

PA1375008

Sykes a fost nevoit sa abandoneze ca urmare a unui motor explodat, motocicleta britanicului luand foc intr-un mod foarte spectaculos. Apoi a inceput ploaia pe unele sectiuni ale pistei, dar majoritatea pilotilor au ramas pe slick-uri, profitand la maximum de portiunile uscate. Eugene Laverty a cazut, avariind motocicleta destul de grav si fiind nevoit sa abandoneze.

Majoritatea pilotilor au ramas pe slick-uri pana cand mai erau cinci tururi pana la finalul cursei si ploaia a devenit torentiala, pe toata lungimea pistei. Davies, conducatorul detasat, a intrat primul la boxe, urmat imediat de Melandri. Dar echipa de mecanici a britanicului s-a miscat semnificativ mai incet decat cea a italianului, astfel incat Melandri a iesit de la standuri in postura de lider si s-a distantat usor de Davies. Pilotul Alstare Ducati, Ayrton Badovini, l-a depasit in ultimele trei ture pe Jonny Rea (Pata Honda) pentru a lua ultima treapta a podiumului. Rea, ocupantul locului patru, a fost urmat la finis de Michel Fabrizio (Red Devils Roma Aprilia) si de Sylvain Guintoli, acesta devenind lider in clasamentul general dupa abandonul lui Sykes.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account