Rossi schimbă din nou șeful de echipă: „Vreau să nu am regrete în 2020!”

Valentino Rossi uimește din nou lumea Motomondialului, schimbând pentru a doua oară șeful de echipă în doar câțiva ani.

Ceva zvonuri despre marea schimbare apăruseră de ceva vreme, dar Doctorul a confirmat vestea în conferința de presă de dinaintea Marelui Premiu al Thailandei, care va începe mâine. Din 2020, Rossi va fi asistat de spaniolul David Munoz, actualul șef de echipă al lui Nicolo Bulega de la Moto2, care îl va înlocui pe venerabilul Silvano Galbusera, alături de care Rossi a alergat din 2014 încoace.

Rossi l-a ales pe foarte tânărul Munoz după ce acesta l-a impresionat foarte mult anul trecut, când l-a ajutat pe Pecco Bagnaia să obțină titlul mondial la Moto2: „Va fi o experiență nouă, căci el nu a lucrat cu clasa MotoGP până acum, dar este foarte tânăr și are idei interesante. Mi-a plăcut cum s-a descurcat anul trecut la finalul sezonului, când era multă presiune și Pecco era stresat că ar putea pierde titlul în fața lui Oliveira. David este liniștit și a gestionat situația foarte bine.”

De data aceasta, despărțirea de actualul șef de echipă s-a întâmplat mult mai natural, căci Rossi a discutat înainte cu Galbusera și au decis de comun acord, se pare, să facă această schimbare. Asta și pentru că Galbusera ar prefera să treacă pe un post care să implice mai puțin stres și mai puține deplasări în afara Italiei, motiv pentru care ar urma să ocupe un alt post în cadrul companiei Yamaha.

Când Rossi l-a înlocuit pe legendarul Jeremy Burgess, acum șase ani, acesta a aflat din presă ce i se pregătește și a spus că a fost luat „ca din oală” de vestea că va fi schimbat.

 

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account