Ultima ora: Troy Bayliss va alerga in Superbike la Phillip Island in acest weekend!

Nu e un zvon sau o barfa, ci o stire confirmata: Troy Bayliss, triplul campion mondial la Superbike, va participa la prima etapa de WSBK pe circuitul sau de casa de la Phillip Island in acest weekend, inlocuindu-l pe Davide Giugliano, accidentat in teste, pe motocicleta Ducati Panigale a echipei de uzina din Bologna.

199306

Bayliss in 2008, urmarit de Corser si de Haga

Bayliss a alergat ultima data in WSBK in 2008, cand a obtinut ultimul sau titlu alaturi de echipa Ducati. Atunci, australianul devenea al doilea cel mai de succes pilot din istoria campionatului, dupa englezul Carl Fogarty.

Dar riderul, acum in varsta de 45 de ani, nu s-a retras de tot din competitii, participand la campionate de dirt track si supermoto in tara sa natala, unde a si luat cateva titluri de campion, concurand impotriva unor piloti carora le-ar putea fi tata.

Cu o saptamana in urma, Bayliss isi anunta intentiile de a concura in cele mai lungi si dificile curse de flat-track, Grand Mile, pe o motocicleta Ducati preparata in acest scop. Americanii au fost nevoiti sa schimbe regulamentul pentru a-i permite australianului sa concureze in aceste curse, unde, in mod normal, nu sunt acceptati pilotii care nu au mai concurat in alte etape americane de flat-track, mai facile.

Dupa ce a facut anuntul-soc, riderul din Taree a declarat: „Vreau sa incep prin a spune ca imi pare foarte rau de Davide si cred ca e pacat sa inceapa astfel sezonul. Dorinta mea de a reveni pe pista, mai ales in fata fanilor de acasa, a fost intotdeauna foarte puternica si Phillip Island, unul dintre circuitele mele preferate, sarbatoreste a 25-a aniversare in WSBK. Asta mi-a dat ideea sa concurez ca wildcard si sa lucrez din nou cu tehnicienii Ducati Superbike. Stiu ca va fi un weekend dificil, mai ales pentru ca a trecut ceva vreme de ultima data cand am alergat pe un Superbike, dar cunosc bine pista si sper sa-mi intru in forma dupa cateva tururi. Voi incerca sa ma simt bine si, desigur, voi face tot ce pot ca sa obtin un rezultat bun si sa fac un spectacol frumos pentru public.”

Davide Giugliano, care va sta pe bara 90 de zile dupa ce i s-au descoperit micro-fracturi la vertebrele L1 si I2, a adaugat: „Scopul meu este sa ma recuperez cat de repede posibil. Voi reveni in Italia cat de curand pentru a-mi incepe reabilitare. Sunt mandru sa stiu ca Troy imi va tine locul in acest weekend. Este un mare campion si l-am admirat intotdeauna. Sper sa se descurce bine cu setarea la care eu si echipa am lucrat in ultimele luni.”

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account