BMW R 1300 GS, acum și supermoto!

De atât de puțin timp lansat, BMW R 1300 GS are deja parte de o „viață” foarte palpitantă.

Adventure- tourerul bavarez a ajuns deja la 6.000 de metri, pe cel mai înalt vulcan activ al lumii, Nevado Ojos del Salado la granița între Argentina și Chile.

Mai prin vecini, elvețienii de la VTR Motorrad au pregătit o variantă supermoto, care ne aduce aminte de cât de capabil este GS-ul pe asfalt. De altfel, al nostru Marius Băcilă a folosit cu succes la cusurile sale pe circuit adventure – tourer-ul bavarez, e drept bazându-se și pe exersatele sale deprinderi de pilotaj.

Dar, cei care se gândesc la un track-day în șaua BMW R 1300 GS au parte de o adevărată surpriză, grație a ceea ce e considerată prima customizare a noului GS. Roțile din aluminu forjat au fost încălțate cu anvelope Metzeler Sportec M9 RR, apărătorile de mâini și oglinzile eliminate, faimosul cioc aranjat și scurtat.

Elvețienii au avut și îndrăzneala să își boteze creația cu numele de R 1301, vopsind-o în culorile BMW M și adăugând o schemă grafică proprie. Șaua este una tipică supermoto, foarte elaborată, concepută de un specialist elvețian. Nu lipsește nici o tobă finală Akrapovic, linia de evacuare fiind învelită cu un material rezistent la căldură.

Toate bune și frumoase, până ajungem la capitolul preț. Obrazul elvețian e scump la purtare, prețul pentru ceea ce practic este o eliminare a unor componente, o șa, vopsea și o tobă finală fiind de 15.000 de franci elvețieni. Pe lângă prețul unui R 1300 GS. Trebuie precizat că monezile sunt cam la paritate.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account