Dovizioso va alerga în DTM la Misano

Andrea Dovizioso schimbă pentru un weekend ghidonul motocicletei sale Ducati GP19 cu volanul unui Audi RS5 de DTM.

Pilotul de uzină Ducati a confirmat că va participa la etapa de DTM de la Misano, pe 7-9 iunie, pentru echipa WRT, înlocuindu-l pe pilotul brazilian Pietro Fittipaldi, care va fi ocupat pilotând pentru echipa de Formula 1 Haas, în Marele Premiu al Canadei.

Dovizioso, în vârstă de 33 de ani, este actualmente pe locul trei în clasamentul general al clasei regină a Motomondialului, la doar trei puncte de liderul Marquez, și a testat mașina Audi RS5 DTM la Hockenheim acum ceva vreme, urmând să testeze din nou mașina pe circuitul Marco Simoncelli, la final de mai.

„E greu să găsești timp ca să te pregătești pentru așa ceva în timpul sezonului de MotoGP, dar de-abia aștept să concurez într-o competiție auto de nivel atât de înalt precum DTM,” a spus Dovizioso. „Mașina este incredibilă, e o provocare diferită față de al meu Desmosedici GP și trebuie să mă pregătesc, așa că am făcut multe tururi în simulator înainte să conduc mașina pentru prima dată. Misano este o pistă specială pentru orice pilot italian și este locul în care am reușit o victorie incredibilă anul trecut, așa că sunt foarte încântat și recunoscător pentru această oportunitate.”

Compania Audi, care este deținută de grupul Volkswagen, a cumpărat Ducati în 2012 pentru aproape 900 de milioane de euro. Dieter Gass, șeful Audi Motorsport, a adăugat: „Sunt foarte încântat că am adus un superstar precum Andrea Dovizioso ca pilot invitat în DTM. Piloții de MotoGP sunt adevărați eroi în Italia. Andrea este din zona circuitului Misano, a câștigat cursa de acolo anul trecut și va atrage mulți fani. Suntem foarte nerăbdători să vedem ce poate face la debutul său în DTM. Faptul că își rezervă timp pentru DTM între două curse de MotoGP este fantastic. Aș vrea să le mulțumesc lui Claudio Domenicali, CEO Ducati, și lui Luigi Dall’Igna, General Manager al Ducati Corse, care au fost de acord cu această apariție a lui Dovi în DTM.”

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account