EBR renaște după faliment

După intrarea în faliment în aprilie, EBR a găsit un cumpărător – americanii de la Atlantic Metals Group, pentru suma de 2,25 milioane de dolari. Erik Buell ar urma să rămână în rolul de președinte.

ebr-1190-sx-2015

Apărută în 2009 în Wisconsin, după închiderea de către Harley-Davidson a departamentului Buell Motorcycle, EBR (adică Erik Buell Racing) a avut nevoie de capital străin pentru a supraviețui. Astfel încât, în iulie 2013, a cedat 49% din societate indienilor de la Hero MotoCorp, un colos al sectorului moto din India, pentru suma de 25 de milioane de dolari. Dar nu a fost suficient, astfel încât în 15 aprilie anul acesta, EBR a intrat în faliment, apoi a retras susținerea acordată echipei Pegram Racing în mondialul de Superbike.

Vinerea trecută, ziarul Milwaukee Journal Sentinel a anunțat că întreg patrimoniul EBR – motociclete, unelte, piese, plus marca și brevetele înregistrate – a fost vândut la licitație pentru suma de 2,25 milioane de dolari.

Cumpărătorul este compania Atlantic Metals Group LLC din New Jersey, condusă de Bruce Belfer, un om care a fost bodyguard într-un bar de motocicliști înainte de a deveni inginer mecanic și investitor în metalurgie în 1979. Se spune că EBR ar avea o valoare reală de 20,8 milioane de dolari, dar datoriile sunt de 20,4 milioane și încă nu se știe cât din acestă sumă se va acoperi de actualul proprietar și cât de Hero MotoCorp. Este însă aproape o certitudine faptul că Erik Buell va rămâne în postul de președinte.

Prima parte din istoria Buell, companie fondată în 1983, s-a încheiat în 1993, când Harley-Davidson a cumpărat 49% din societate, urmând să cumpere și restul, la 10 ani după aceea. Dar în 2009, H-D a închis Buell (și a renunțat și la achiziția MV Agusta, pe care o anunțase la un moment dat), apoi Erik Buell a fondat EBR, cu ajutorul unor investitori locali.

Rămâne de văzut cum va evolua EBR în continuare (numele s-ar putea să se schimbe în Atlantic EBR), dar deocamdată se pare că locurile de muncă ale celor 120 de angajați sunt asigurate pe viitor.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account