Ghinion din nou pentru Buell: Erik Buell Racing intra in faliment

O veste surprinzatoare de peste Ocean: EBR, noua companie a lui Erik Buell, a incetat toate activitatile si va intra in procedura de faliment.

01-ebr-range

Conform mai multor surse din ultimele 24 de ore, EBR (Erik Buell Racing) a incetat activitatea si a inaintat in instanta actiuni pentru a se proteja de actiunile creditorilor, caci nu mai exista fonduri pentru a tine compania la linia de plutire.

EBR, fondata in 2009 de catre Erik Buell dupa ce Harley-Davidson inchisese vechea Buell Motorcycle Company, a inaintat o cerere pentru un proces de lichidare, ca alternativa la declaratia de faliment – un lucru permis in SUA doar in statul Wisconsin.

Intr-un comunicat publicat de ziarul ¨Milwaukee Journal-Sentinel¨, fondatorul companiei, Erik Buell, acum in varsta de 65 de ani, a explicat ca un acord pentru a obtine finantarea suplimentara a companiei EBR a cazut, nelasandu-i alternative in afara de cea a inchiderii portilor:

„Dupa ce am crezut ca suntem in plina crestere, lucrurile au luat o turnura neasteptata. Credeam ca avem finantare, dar in cele din urma nu am reusit s-o obtinem. Astfel ca, acum, incercam sa gasim cea mai buna solutie posibila, in aceste circumstante, pentru toate partile implicate.

Sa spunem ca aceasta incetare a activatii este o dezamagire nu e suficient pentru a exprima ce simt in acest moment. Le sunt recunoscator angajatilor, clientilor si furnizorilor pentru increderea pe care ne-au aratat-o. Desi acesta este un final trist, sper sa duca spre un alt inceput, mai bun.”

Buell investise proprii bani pentru finantarea companiei si, in 2013, a cedat o cota de 49,2% din ea lui Hero MotoCorp, cel mai mare producator indian de motociclete, pentru 25 de milioane de dolari. EBR deschidea apoi o reprezentanta europeana in 2014, pentru a importa motocicletele pe Vechiul Continent.

Compania EBR a prezentat primul model, 1190RS, in 2011, urmat de modelul de serie 1190RX in 2013 si de streetfighter-ul 1190SX anul trecut. Avea in plan lansarea unui adventure-tourer denumit 1190AX, dezvoltat pe aceeasi platforma tehnica, la finalul acestui an.

2015-niccolo-canepa-hero-ebr-3

In acest moment nu se cunosc eventualele repercusiuni pe care inchiderea EBR le va avea asupra sortii echipei Team HERO EBR din Mondialul de Superbike, pentru care alearga italianul Niccolo Canepa si managerul-pilot, americanul Larry Pegram.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account