Harley-Davidson Enthusiast Motorcycle Collection îl „adoptă” pe Fast Johnnie

Harley-Davidson celebrează scena muscle car și moștenirea sa racing lansând Fast Johnnie, ca și o completare pentru anul în curs a Enthusiast Motorcycle Collection.

Enthusiast Motorcycle Collection reunește motociclete în serie limitată, cu vopsea personalizată direct din fabrică și scheme grafice speciale.

Culoarea Celestial Blue cu dungi albe de curse este oferită direct din fabrică pentru trei modele Harley-Davidson 2023: Low Rider ST, Street Glide ST și Road Glide ST. Fiecare model astfel vopsit va fi produs în doar 2.000 de exemplare pentru tot globul.

Trebuie știut că modelele din colecția de motociclete Enthusiast celebrează motocicliștii care se dau pe Harley-Davidson și sunt inspirate din poveștile lor de viață și legendele pe care le-au creat. Schema de vopsea Fast Johnnie reia teme de design emblematice, prezentate pe acele muscle cars și pony cars din anii 1960 și 1970: dungi contrastante „de curse” sau „raliu” peste o culoare de bază îndrăzneață și un logo subtil încorporat în pachetul grafic.

Ambele elemente au servit la timpul lor pentru a crea o diferență vizuală ușor de recunoscut, între versiunea de înaltă performanță a unei mașini și versiunea standard a aceluiași model.

Caracterul Fast Johnnie aplicat pe partea stângă a rezervorului de combustibil apare și pe motocicletele echipei de uzină Harley-Davidson Screamin’ Eagle care au concurat în seria MotoAmerica King of the Baggers.

Fast Johnnie este inspirat de un … purcel pe nume Johnnie, adoptat în 1920 de pilotul Harley-Davidson și membru al infamului „Wrecking Crew”, Ray Weishaar. Animalul a devenit rapid mascota echipei,  cocoțându-se adesea pe rezervorul de combustibil pentru tura de după o cursă victorioasă. Aceasta este sursa poreclei „Hog”, aplicată și astăzi cam la orice e legat de Harley-Davidson.

 FXLRST Low Rider ST.

Grafica cu dungi era iubită de generația care a ajuns la maturitate în acea epocă și are un impact și astăzi”, a declarat Brad Richards, Vicepreședinte Harley-Davidson pentru Design și Director Creativ. „Culoarea de bază, Celestial Blue, a fost selectată pentru Fast Johnnie fiind foarte populară în epoca muscle car. Am creat un albă personalizată pentru dungi, formulat pentru a reflecta autentic epoca și executat într-un model clasic – subțire-larg-subțire – pe părțile laterale și pe partea superioară a caroseriei motocicletei. Aspectul este o trimitere clară către conceptul Americana.

 FLTRXST Road Glide ST.

Pe rezervor și pe aripa față, scriptul „Harley-Davidson” înlocuiește unul dintre elementele cu dungi subțiri. În funcție de modelul de motocicletă, dungile sunt aplicate pe aripile față și spate, pe partea superioară și pe lateralele rezervorului, pe partea din față a carenelor și pe capacele laterale și valize. Sigla Enthusiast Motorcycle Collection se regăsește pe aripa spate.

 

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account