John McGuinness s-ar putea retrage după ediția 2022 a Isle of Man TT

Ediția din 2022 a Island of Man TT va fi una specială pentru John McGuinness.

O grămadă de lucruri se aliniază pentru englezul care a devenit de curând Membru al Ordinului Imperiului Britanic: va avea 50 de ani împliniți în timpul curselor din Insula Man, se îndreaptă spre startul cu numărul 100, iar Honda Fireblade împlinește anul acesta 30 de ani.

John McGuinness a lăsat presei să înțeleagă faptul că dacă această ediție a Isle of Man TT va merge bine pentru el, își va agăța casca în cui. Deja o legendă a Insulei Man, McGuinness a arătat chiar el că „o sumedenie de mici casete se bifează la această ediție”, după doi ani de pauză forțată din cauza pandemiei Covid.

„Ultima oară când am concurat aici nu am avut un TT grozav și nu am dorit să îmi închei cariera într-un astfel de context. Nu am mai spus niciodată asta, dar s-ar putea ca acesta să fie ultimul meu TT, așa că vreau să mă prezint, să dau totul și să văd care va fi rezultatul.”, a spus John McGuineess.

Campionul este de părere că toți riderii sunt puțini nervoși, așteaptă cu nerăbdare cursele, pentru cu nimeni nu s-a mai dat la modul foarte serios în timpul pandemiei, iar motocicletele au devenit mai puternice. „Totuși, la 320 de kilometri pe oră lucrurile vor reveni la normal”, spune John McGuinness.

Britanicul a debutat la Isle of Man TT în 1996, a obținut prima victorie în 1999, adunând de-a lungul a două decenii, 23 de victorii. Aceasta înseamnă cu trei mai puțin decât Joey Dunlop. Planurile de a depăși acest record i-au fost întrerupte de o accidentare în 2017, în cadrul cursei Norh West 200, McGuiness neputând participa la Isle of Mann în 2017 și 2018.

În 2019, britanicul s-a luptat să își găsească ritmul pe un Norton mai puțin competitiv, a planificat o mutare la Kawasaki pentru 2020, dar această ediție a fost anulată din motive bine cunoscute. Până la urmă, McGuinness s-a întors la Honda Fireblade, motocicleta cu care a câștigat 20 de curse TT, urmând să facă echipă cu debutantul Glenn Irwin.

De notat că Honda este cel mai de succes producător la Isle of Man TT, cu 189 de victorii, cu 65 mai mult decât cel mai apropiat rival, dar și că, pentru prima dată în cei 115 ani de istorie ai evenimentului, cursele vor fi transmise live.

 

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account