Kawasaki vine cu noile ZX-10R și ZX-10RR 2021! [VIDEO]

Kawasaki a prezentat oficial noile versiuni ale superbike-ului apărut cu 16 ani în urmă – legendarul ZX-10R. Noutățile se referă în primul rând la motor și la eletronică.

Experiența acumulată în Superbike, unde Kawasaki a luat ultimele șase titluri mondiale consecutive cu Jonathan Rea, se află la baza înnoirii modelului consacrat Ninja ZX-10R, cu varianta exclusivistă ZX-10RR. Noul pachet aerodinamic a fost combinat cu modificări de ordin ergonomic. S-au introdus aripioare încorporate în structura carenei (sub far), care direcționează fluxul de aer și creează o apăsare aerodinamică suplimentară – cu aproximativ 17% mai mult decât a precedentului ZX-10R.

În același timp, designul secțiunii posterioare a fost modificat pentru a crea o zonă de presiune scăzută în spatele pilotului. Toate acestea se combină cu parbrizul mai înalt cu 40 mm, o poziție a semighidoanelor identică cu cea a motocicletei de curse a lui Rea (mai deschise) și scărițe mai înalte cu 5 mm.

În spatele parbrizului a apărut un nou display TFT color (cu conectivitate Bluetooth), patru moduri de pilotaj selectabile de la ghidon, plus opțiunile de cruise control și manșoane încălzite.

Pe partea de ciclistică, s-a schimbat punctul de prindere al basculei (mai jos cu 1 mm), un offset cu 2 mm mai mare la furcă și o lungime cu 8 mm mai mare a basculei, toate acestea având scopul de a spori tracțiunea și stabilitatea motocicletei. Suspensiile sunt tarate diferit, cea față fiind ceva mai moale și monoamortizorul spate ceva mai tare. Furca este Showa BFF, iar amortizorul spate este Showa, complet reglabil. Amortizorul de ghidon electronic provine de la Ohlins. Ampatamentul este de 1.450 mm, distanța de fugă 105 mm și unghiul lagărului furcii este de 25 de grade. Rezervorul are 17 l și masa cu plinurile făcute ajunge la 207 kg.

Etrierele sunt Brembo M50 pe față, cu discuri semiflotante de 330 mm și pompă radială. Farurile sunt full LED.

Motorul cu patru cilindri în linie, de 998 cmc, respectă acum normele Euro 5. Puterea maximă declarată este de 203 CP la 13.200 rpm (care ajunge la 213 CP la viteză mare, cu aerul împins în ram-air de presiunea aerodinamică), cu un cuplu maxim de 115 Nm la 11.400 rpm. Există acum un nou radiator de ulei, dezvoltat de echipa KRT în Superbike. Primele trei trepte de viteză au rapoartele mai scurte.

Pachetul electronic include o platformă inerțială Bosch, care gestionează controlul tracțiunii S-KTRC, sistemul launch control SLCM și sistemul ABS Cornering KIBS. Există și controlul frânei de motor și un quickshifter bidirecțional.

Versiunea Ninja ZX-10RR 2021 este produsă în ediție limitată la 500 de unități, fiind destinată exclusiv utilizării pe pistă. Motorul are limita de turație superioară mai înaltă cu 400 rpm, grație bielelor și pistoanelor mai ușoare realizate de Pankl. Jantele ușoare Marchesini sunt realizate special pentru RR și sunt încălțate cu pneuri Pirelli Diablo Supercorsa SP. Puterea maximă ajunge la 204 CP (214 în mers, cu presiune în airbox) la 14.000 rpm.

 

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account