KTM a lansat o nouă ediție limitată 1290 Super Duke RR

Lucrurile sunt simple în cazul lui KTM 1290 Super Duke RR.

După ce prima ediție a lui KTM 1290 Super Duke RR s-a vândut în mai puțin de o oră – se întâmpla în 2021, austriecii au pregătit ceva asemănător pentru 2023.

Raportul putere/greutate al acestui hyper naked este de 1:1, iar dacă Super Duke RR pune 180 de kilograme de cântar este cât se poate de clar și câți cai putere are acest motor. Nici cuplul nu dezamăgește, cu o valoare de 140 Nm.

Pentru a ușura această motocicletă cu 11 kilograme față de varianta obișnuită, carbonul a fost folosit din belșug. Vorbim despre subcadru, șa, aripa roții față, protecții motor, capac rezervor, apărătoarea de noroi a roții spate.

Austriecii par să fi dorit cu tot dinadinsul ca această motocicletă să inspire frică, așa că schema de culoare include mult mai mult negru decât varianta din 2021. Super Duke RR vine cu o evacuare Akrapovic ca echipare standard, fiind disponibilă și o variantă din titan, doar pentru circuit.

Furca și amortizorul sunt WP Apex Pro, cu toate reglaje posibile, iar jantele ultra-ușoare produse prin forjare sunt încălțate cu pneuri Michelin Power Cup2. Pornirea se face keyless, ca baterie a fost montată o variantă ușoară, Li-ion, iar jugul furcii și amortizorul de ghidon sunt în variantă Factory.  Nu în ultimul rând, scărițele au fost dezvoltate special pentru ca motocicleta să fie alergată pe circuit, fiind uzinate pe mașini CNC.

Doar 500 de exemplare din KTM 1290 Super Duke RR vor fi disponibile și probabil vor avea soarta seriei din 2021. Dacă acest lucru nu s-a întâmplat deja.

foto – Rudi Schedl

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account