La ce să ne așteptăm din partea Honda Africa Twin 2024?

Honda Africa Twin CRF 1100L va avea parte de transformări consistente pentru 2024.

 

Patru ani au trecut deja de la lansarea acestui model, iar documentele de omologare depuse de Honda pentru versiunea 2024 ne fac să credem că urmează modificări importante. În primul rând, codul intern folosit, SD14 indică faptul că este vorba despre un model cu totul nou. De ce?

Inițialele „S” și „D” fac referire la modele dual-sport ale Honda, iar actualele Africa Twin CRF 1100 L și Africa Twin Adventure Sports au numele de cod SD08 și SD09. Toate numerele până la 14 au fost sărite, ceea ce te poate face să crezi că se pregătește ceva important.

Și nu este doar asta.

În ultimii ani Honda a lansat mai multe patente pentru lucuri precum sisteme radar amplasate frontal și posterior, un sistem de injecție directă pentru propulsorul  SOHC al Africa Twin, ba chiar și un proiect de  compresor mecanic. Despre acesta din urmă se spune că ar fi prea frumos să fie adevărat, dar cert este că Honda trebuie să găsească o soluție pentru a rămâne în cursă într-un segment care se pregătește de apariția BMW R1300GS. Acesta va fi echipat cu un sistem radar, la fel cum deja sunt echipate și KTM 1290 Super Adventure sau Ducati Multistrada V4, ambele motociclete bucurându-se și de creșteri semnificative ale performanței.

Nu trebuie uitat nici de sistemul Jump Control – care efectiv face ce spune numele său ce face – aflat în teste pe CRF 450 Rally. Ținând cont de nivelul tehnic la care au ajuns destul de mulți piloți nu ar fi exclus să îl vedem instalat pe viitoarea Africa Twin.

Cert este că în următoarele săptămâni vor apărea din ce în ce mai multe informații despre cum va arăta viitoarea „africană”. Și chiar dacă aceasta nu va sări singură dunele de nisip, „pompată” cu vibe-ul dat de un compresor mecanic, ca în visele umede ale unor jurnaliști moto, cu siguranță va aduce suficiente noutăți.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account