Livewire E/MULHOLLAND CUSTOM: artiștii custom ai viitorului se vor pricepe și la…IT!

Cu siguranță prea puțini și-au pus problema customizării unei motociclete electrice.

Rezervorul și evacuarea sunt  părți esențiale în acest proces, iar în cazul unei electrice acestea lipsesc. Este exact ceea ce spune și Alex Earle, autorul acestui proiect custom intitulat E/Mulholland Custom.

Americanul predă „powersports design” la colegiul Art Center din Pasadena și spune că a dorit să personalizeze al său LiveWire One™. Aceasta, în urma turelor făcute pe faimosul Mulholland Canyon Ride, în serile din timpul săptămânii atunci când sinuosul drum este liber. Alex Earle spune că a fost inspirat de liniștea totală care domnea în timp ce ataca virajele de aici.

Să nu uităm că LiveWire – prima motocicletă electrică produsă de Harley Davidson –  oferă o poziție de pilotaj agresivă, o putere de 105 cai, un cuplu de 116, 6 Nm, și permite unghiuri de înclinare de până la 45 de grade. Motorul electric este plasat sub baterie, ceea ce ajută mult aceste manevre și poate fi dotat cu un răspuns haptic, asemănător unui puls cardiac!

Revenind la mașinăria în cauză, Alex Earle a eliminat aripa spate, șaua și subcadrul, în favoarea unei șei într-un stil supermotard, susținută de o structură din oțel realizată in-house care a fost croită pentru dimensiunile sale. „Vreau ca această motocicletă să îmi vină ca un costum făcut la comandă”, spunea creatorul într-un interviu.

Ghidonul cromat este mai jos decât cel stock și pentru ca întreaga motocicletă să pară mai joasă decât e în realitate, Earl a vopsit în portocaliu elementele de carenaj care au ca și rol aducerea de aer asupra bateriei. Profesorul a renunțat la farul stock în favoarea unei „nacele” care găzduiește trei ansambluri de lumini LED, care, oricât de critic ți-ai propune să fii, nu arată rău deloc.

Ceea ce ar fi în mod normal rezervorul este în cazul lui LiveWire un spațiu care acomodează o sumedenie de sisteme electronice. Nu putem spune că americanul a uitat complet de practicile clasice de customizare, căci pentru această componentă, el a venit cu o idee interesantă. Alex a folosit aceeași culoare – Syntethic Haze – un amestec de albastru și gri, care făcea ca avioanele din cele de-al Doilea Război Mondial să fie dificil de recunoscut pe cer. Așasar, un soi de „ceață falsă” care își face efectul și aproape un secol mai târziu, coborând profilul motocicletei.

Și ce este cu adevărat interesant, Alex a umplut spațiul dintre rezervor și baterie cu o piesă proiectată în CAD și imprimată 3D de foști studenți de ai săi. Aceasta continua aripioarele de răcire ale bateriei și încorporează un set de orificii care pe viitor pot să fie integrate într-un sistem de răcire cu lichid al bateriei, care ajunge la un schimbător de căldură plasat în furcă.

Profesorul spune că pe viitor dorește să printeze acest sistem din aluminiu, fiind inspirat de studenții săi care vin la cursuri cu laptopuri dotate cu sisteme de răcire cu lichid, construite chiar de ei. Alex crede că peste câteva zeci de ani așa va arăta branșa customizatorilor de motociclete, componente tipărite 3D și sisteme de răcire cu lichid pentru electronică și speră că acestă motocicletă să fie o sursă de inspirație pentru tinerii de acum.

Motocicleta a fost expusă de curând în Los Angeles, în cadrul Autopia 2099 un show dedicat vehiculelor electrice.

Foto via: webbikeworld

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account