Maverick Vinales: „Fără Rossi, echipa va fi mai unită.”

La prezentarea oficială a echipei de uzină Yamaha, Maverick Vinales s-a arătat foarte liniștit, așa cum este în afara weekendurilor de cursă: „Avem tot ce ne trebuie ca să câștigăm: viteză, voință, motivație. Acum trebuie să lucrăm la detalii.”

Atunci când nu aleargă, este mereu foarte liniștit. E motivat, convins. Maverick Vinales este un tip care transmite foarte multă încredere în propriile forțe atunci când nu este la curse. Dar pe pistă se transformă, deseori se agită prea mult, o știe bine și el. Așadar, nu este uimitor atunci când, la prezentarea oficială a echipei Yamaha, repetă de mai multe ori aceeași idee: „Trebuie să găsesc mai multă stabilitate. Am vorbit mult cu Jarvis și cu Meregalli, știu de ce am nevoie și putem să progresăm.”

Asta și pentru că, conform lui Maverick, echipa va lucra mai bine fără Valentino Rossi, va fi mai unită. Vinales, care îi ia locul lui Valentino în boxă, o spune cât se poate de clar: „Armonia în echipă este fundamentală. În trecut, cu Valentino, era dificil să avem o singură echipă, erau de fapt două echipe separate. Acum suntem o singură echipă de 14-15 persoane și putem face lucrurile mai bine. Trebuie să fim uniți, să avem cu toții dorința de a câștiga, să lucrăm la detalii, pentru că avem tot ce ne trebuie ca să fim competitivi: viteză, ritm de cursă, îndârjire, motivație. Toți cei de la Yamaha mă cunosc bine, cred mult în mine și eu în ei: am nevoie de mai mult sprijin. În 2020 a fost imposibil să ne descurcăm bine la toate cursele: când motocicleta mergea bine, eram foarte rapizi. Trebuie să ne păstrăm calmul.”

Despre cum au mers lucrurile în 2020, Vinales spune: „După Misano am început să suferim destul de mult, asta și pentru că, din cauza problemelor cu motoarele, am fost nevoiți să limităm turația motorului în antrenamente. Așa că era mai complicat să găsim setarea potrivită, dar niciunul dintre cei trei piloți cu motociclete de uzină din 2020 nu a fost constant.”

Vinales a mai declarat și că are de gând să-și păstreze mai mult calmul în boxă, să fie mai echilibrat în 2021, că Jack Miller va fi unul dintre favoriții la titlu și că noul său coechipier, Fabio Quartararo, îl va motiva să dea totul sezonul următor, relația dintre ei fiind una de respect reciproc.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account