Harley-Davidson a prezentat versiunea de serie a modelului electric Livewire

La nu mai puțin de 4 ani după ce au comunicat intenția de a lansa o motocicletă de serie prin conceptul Livewire, americanii de la Harley-Davidson au prezentat în sfârșit imagini ale modelului ce urmează a intra în producție în 2019.

Diversificarea electrică a gamei Harley-Davidson nu se oprește aici, COO-ul companiei, Michelle Kumbier, anunțând că vor fi disponibile mai multe versiuni de putere și autonomie pentru acest model, precum și alte câteva modele care vor apărea începând cu 2020.

Conform lui Kumbier, feedback-ul din partea clienților cu ștate vechi care au avut norocul să încerce prototipul Livewire a fost unul extrem de bun, acesta fiind unul din cele mai riscante proiecte din istoria companiei, mai ales în ochii puriștilor mărcii.

Rămâne de văzut însă la scară mondială cum vor primi fanii puternicelor V2-uri din Milwaukee zumzetul fluid al unui motor electric. Dincolo de sunetul impunător al unui Harley, nici caracterul sau cuplul impresionant nu vor fi ușor de înlocuit pentru inginerii americani. Performanțele, în schimb, vor fi cu siguranță demne de numele Harley-Davidson.

Conceptul LiveWire, lansat în 2014, atingea 100 km/h în sub 4 secunde și promitea o autonomie modestă, de doar 100 kilometri. Dar tehnologia a evoluat exponențial în acești patru ani și ne așteptăm ca Harley-ul electric din 2019 să aibă o autonomie cel puțin dublă, de 200 kilometri, în condițiile în care nu va câștiga foarte multe kilograme.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account