Motocicletele lui James Bond

Cu ocazia lansării trailer-ului oficial al celui mai nou film cu James Bond, iată câteva dintre motocicletele folosite de cel mai celebru agent din lume în decursul anilor.

Zilele trecute vă spuneam că în cel mai nou film cu James Bond, „No Time To Die”, s-au folosit motociclete Triumph (mai exact Tiger 900 și Scrambler 1200), ca urmare a unui acord semnat între producătorul britanic și casa de producție cinematografică EON Production.

Dar, de-a lungul carierei (cinematografice) foarte lungi a lui James Bond, de foarte multe ori s-au folosit motociclete care mai de care mai diferite și interesante, așa că ne-am gândit să le căutăm. Nu avem pretenția că le-am fi găsit pe toate, nici pe departe, dar iată-le pe cele mai remarcabile, în ordine cronologică.

Honda ATC90

Prima motocicletă folosită de James Bond nu avea prestanța la care ne-am fi așteptat: Honda ATC90 din filmul „Diamonds Are Forever” din 1971 este folosită de Sean Connery, care fuge de personajele negative din Spectre la bordul triciclului motorizat japonez cu pneuri imense, cu o combinație cel puțin discutabilă între eleganța britanică și maimuțăreala unui comic de peste ocean.

 

Yamaha XJ650 Turbo

În 1983 apărea filmul „Never Say Never Again” și, odată cu el, o Yamaha XJ650 Turbo, transformată de Q într-un mod bizar, care o face să pară o operă de artă abstractă, cu care Bond, jucat tot de Connery, o fugărește pe „tipa rea”, jucată de Barbara Carrera.

 

Cagiva W16 600

În „GoldenEye”, apărut în 1995, protagonistul este Pierce Brosnan, care se aruncă în gol în șaua unei Cagiva W16, într-o încercare disperată de a sări pe un avion aflat în cădere liberă (e film cu James Bond, ce vă așteptați?!). Fiind James Bond, reușește. Dar biata motocicletă din Varese este sacrificată.

 

BMW R 1200C

În 1997, Pierce Brosnan este din nou Bond în „Tomorrow Never Dies”. Și, în șaua unui BMW R 1200 C, este implicat într-o urmărire foarte spectaculoasă pe străzile din Hanoi, de data asta împreună cu actrița Michelle Yeoh ca pasageră. Pentru filmarea acestei scene, BMW a pus la dispoziția producătorilor nu mai puțin de 15 exempalre de R 1200 C, dintre care 12 nu au supraviețuit.

 

Montesa Cota 4RT

În 2008 apărea „Quantum of Solace”, al doilea film Bond cu Daniel Craig ca protagonist. Britanicul pilotează o Montesa Cota 4RT de trial (dar greu de recunoscut la prima vedere) pe străzile din Port-au-Prince pentru a o prinde pe fermecătoarea Olga Kurylenko. Evident, ca de obicei, agentul 007 pare să aibă alergie la căști și, în plus, motocicleta o fură direct de sub un cetățean haitian complet nevinovat. Cascadorul în această scenă era de fapt Rob Herring, fost campion britanic de motocros.

Honda CRF250R

Filmul „Skyfall” se deschide cu o secvență foarte intensă de acțiune pe străzile din Istanbul: Bond este atacat într-o piață și găsește o Honda CRF250R cu care să-i urmărească pe cei care căutau să-l lichideze. Scena este foarte antrenantă și există chiar și un film publicat de Honda despre cum s-a filmat toată faza:

Pentru a filma această scenă, Honda a pus la dispoziție 20 de exemplare de CRF. Nu știm câte au supraviețuit.

Desigur, acestea sunt motocicletele din roluri principale. Au apărut trecător și alte modele renumite, precum un Aermacchi Harley-Davidson SS350 în „Live And Let Die”, un Triumph T100 în „Diamonds Are Forever”, mai multe Yamaha 500 XT în „For Your Eyes Only” și, să nu uităm, un BSA A65 Lightning dotat cu aruncător de grenade, pilotat de frumoasa Luciana Paluzzi în „Thunderball”.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account