Nicola Dutto, pilotul paraplegic care a încheiat Merzouga Rally!

nicola dutto

Italianul Nicola Dutto este primul sportiv paraplegic care a reuşit să încheie cele şase zile consecutive ale Merzouga Rally, alergând în desertul marocan, cot la cot cu ceilalţi concurenţi. Competitia a avut loc intre 7 si 12 mai, iar din cei 76 de motociclisti inscrişi, nu mai puţin de 19 s-au retras pe parcurs, din cauza condiţiilor dificile. Nu însă şi Nicola, care spune că acest raliu a fost un test optim pentru abilităţile sale de navigare şi că a fost foarte emoţionant pentru el să piloteze pe dunele de nisip. Temperaturile extrem de ridicate şi navigaţia complicată de la Merzouga Rally reprezintă de altfel un test extrem de dur pentru orice pilot, iar Nicola se află acum mai aproape de obiectivul său, acela de a concura anul viitor la Dakar!

Nicola Dutto s-a distins în perioada 2004 – 2009 prin victorii în competiţiile europene de rally raid, fiind din păcate victima unui grav accident în 2010. Pasiunea şi tenacitatea au făcut ca în ciuda condiţiei sale, cu un număr de modificări la motocicleta sa de rally raid, să poată alerga mai departe în aceste competiţii: în 2013, italianul a participat la Baja Espagna Aragon, în 2013 a parcurs 800 de kilometri în regim non-stop la Baja 500 în Mexic, fiind primul pilot paraplegic în mondialul Desert Race, iar în 2015, la aceeşi competiţie s-a clasat pe locul patru la general, fiind cel mai rapid italian! 2018 este aşteptat ca anul marii premiere pentru Nicola Dutto, participarea la Dakar, ca primul pilot paraplegic la categoria moto!

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account