Noutăți așteptate la EICMA: Kawasaki ZX-6R, Ducati Multistrada Enduro 1260 și BMW S 1000 RR

Nu mai este mult până ce salonul moto cel mai mare din lume își va deschide porțile și producătorii au început deja să anunțe noutățile. Ieri vă povesteam puțin despre noua Yamaha R3, iar astăzi este rândul altor trei producători.

Kawasaki anunță noul ZX-6R

Kawasaki este unul dintre puținii producători care continuă să ocupe segmentul supersportivelor de cilindree medie, segment rămas cam gol după ce Honda și Suzuki l-au părăsit. Dar bolidul celor din Akashi continuă să fie unul cu destinație eminamente stradală: are motorul de 636 cmc (tradiție începută cu peste 15 ani în urmă) și o mulțime de caracteristici practice, printre care amintim indicatorul de „economical riding” în bord, indicatorul nivelului de combustibil și al autonomiei, plus o priză de 12v pentru alimentarea dispozitivelor electronice.

Motocicleta este destinată în continuare utilizării stradale și la track-days, nu în competiții serioase. Acum există și quickshifter, dar doar pentru schimbarea în trepte superioare. Există în continuare controlul tracțiunii KTRC, reglabil pe trei niveluri, dar fără platformă inerțială (deci mai rudimentar decât al bestiilor de pistă), plus ABS-ul denumit de Kawasaki KIBS. Riderul are la dispoziție și două posibile moduri de livrare a puterii pentru motor. Ciclistica se bazează în continuare pe o furcă Showa BPF, frâne cu etriere radiale și noile pneuri Bridgestone Battlax S22 Hypersport, care au debutat la Intermot săptămâna trecută.

Ducati Multistrada Enduro 1260

Italienii din Borgo Panigale au pregătit o Multistrada Enduro dotată cu motorul nou al modelului Multistrada 1260, apărut anul acesta. Evident, varianta Enduro se distinge prin abilități de off-road mai mari, începând cu roata față de 19” în loc de 17” și garda la sol mai mare.

Motorul DVT (Desmodromic Variable Timing) de 1.262 cmc are, așa cum îi spune numele, distribuție desmodromică variabilă, este omologat Euro 4 și are o curbă de cuplu mult îmbunătățită la regimuri medii și joase față de motorul de 1.200 cmc. Astfel, 85% din cuplul maxim este disponibil de la 3.500 rpm, iar la 5.500 rpm dezvoltă cu 17% mai mult cuplu față de motorul de 1.200.

Față de varianta „normală”, cea Enduro are o cutie de viteze cu prima treaptă mai scurtă (pentru pilotaj în off-road la viteze mici). Evident, există toate dotările de lux la care te aștepți la acest nivel: suspensii Sachs semi-active, moduri de pilotaj, quickshifter, platformă inerțială pentru controlul tracțiunii și ABS, display TFT etc. Rezervorul de 30 de litri ar trebui să asigure o autonomie de 450 km. Foarte lungi sunt intervalele de întreținere: 15.000 km pentru schimbul de ulei și 30.000 km pentru servisarea distribuției desmodromice.

BMW S 1000 RR. Se aude bine, dar mai multe nu știm…

Bavarezii de la BMW suntl, deocamdată, zgârciți cu detaliile în ceea ce privește noul S 1000 RR. Au publicat doar un teaser în care auzim și vedem o motocicletă sportivă trecând prin fața camerei. Ce știm despre ea? Că va arăta mai convențional decât modelul actual, va fi mai ușoară, mai puternică și cu tehnologie și mai avansată. Asta descopeream în articolul publicat pe această temă acum ceva vreme.

Heads Up.

Heads Up. Adrenaline incoming.bmw-motorrad.com/eicma#MakeLifeARide #bmwmotorrad #EICMA

Publicată de BMW Motorrad pe Marţi, 2 Octombrie 2018

 

 

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account