Și cei de la Norton au pus ochii pe motocicletele electrice! Banii vin de la Guvernul UK.

Norton Motorcycles inițiază un proiect de doi ani și jumătate cu obiectivul de a construi o motocicletă electrică în Marea Britanie.

Brandul deținut de TVS Motors spune că dorește să construiască o motocicletă care să amestece ADN-ul Norton cu performanțe demne de pilotajul pe circuit, autonomie specifică unui tourer. Plus, cât mai multă agilitate în pilotaj!

Astfel, misiunea Delta Cosworth, compania care se ocupă de baterie devine una foarte importantă. Cu cât bateria va fi mai ușoară și cu o densitate energetică mai mare, cu atât obiectivele Norton vor putea fi satisfăcute.

De managementul proiectului se ocupă Universitatea din Warwick, care are deja experiență grație proiectului Triumph TE-1, de care s-a ocupat. Universitarii au dat dovadă de competență, întrucât primul Triumph electric mai are foarte puțin până la lansarea oficială.

CEO-ul Norton, Dr. Robert Hentschel este atât de încrezător în proiect, încât spune el, deja clasica discuție motociclete electrice vs. Motociclete clasice va deveni inutilă. Mai mult, britanicii și-au reactivat patriotismul spunând că vor ca țara lor să redevină liderul tehnologic de acum câteva decenii în ceea ce privește producția de motociclete. Producție de baterii, motoare electrice, șasiuri, încărcătoare, uleiuri de răcire, ar face din UK un centru important pentru industria componentelor necesare vehiculelor electrice.

Iar joburile vor fi în Anglia, mai exact în Midlands, acolo unde se află noua fabrică Norton.

Dacă te întrebi de unde vin banii, ei bine, Guvernul Marii Britanii a inițiat proiectul Advanced Propulsion Centre 19, prin care se oferă fonduri pentru atingerea așa numitului „net zero” în ceea ce privește amprenta de carbon. Fondurile au fost alocate în urma unui concurs, Norton, aflându-se printre companiile selecționate.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account