Șofer care a omorât un motociclist într-un accident, condamnat la cinci ani de închisoare în Anglia

Un șofer care a provocat un accident în care și-a pierdut viața un motociclist în Marea Britanie a fost condamnat la cinci ani de închisoare.

84918

Tribunalul din York

Șoferul în cauză este un pensionar în vârstă de 74 de ani din orașul britanic Leeds, acesta omorând un motociclist, tată a doi copii, în urma unei coliziuni pe un drum din apropierea orașului în august 2014.

Numele șoferului este Americo Barbacane (de origine italiană); acesta a trecut cu mașina peste linia dublă continuă, încercând să depășească două vehicule într-un viraj fără vizibilitate pe 21 august 2014. Astfel, l-a lovit frontal pe motociclistul Paul Sparkes, în vârstă de 41 de ani, care venea pe sensul opus. Acesta a murit ca urmare a impactului.

În sala de judecată, șoferul a pretins că accidentul a fost provocat de un strănut la momentul nepotrivit, deoarece, înainte de a pleca la drum, acesta fusese împroșcat cu piperul care căzuse dintr-un dulap.

După o anchetă de un an și jumătate, Barbacane a fost găsit vinovat de provocarea morții prin conducere periculoasă de către jurații Tribunalului Coroanei din York luna aceasta, fiind condamnat la cinci ani de închisoare. A fost arestat în ziua următoare și a primit și o interdicție de a conduce pentru încă cinci ani.

Purtătorul de cuvânt al echipei de investigații pentru accidente majore a Poliției din Yorkshire a declarat: „O familie a rămas fără tată ca urmare a unei manevre intenționate și foarte periculoase. Domnul Sprakes nu a avut timp să evite accidentul și a plătit cu viața pentru decizia șoferului de a depăși în acel moment. Condamnarea de azi trimite un mesaj clar despre consecințele faptelor necugetate la volan.”

Și în România mulți motocicliști au susținut pedepsele cu executare în cazul accidentelor rutiere grave, dar legislația de acest gen nu este deocamdată luată în considerare.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account