Tragedie în Raliul Dakar: a murit Paulo Goncalves!

Raliul Dakar este una dintre cele mai dificile și mai riscante competiții din lume și situația nu s-a schimbat odată cu mutarea raliului în Arabia Saudită. Ultima victimă a raliului este veteranul portughez Paulo Goncalves.

Ediția cu numărul 42 a Raliului Dakar a reînceput astăzi, după ziua de pauză de ieri, dar sub un semn nefast. La kilometrul 276 al probei speciale a căzut portughezul Paulo Goncalves. Toby Price, unul dintre favoriții la victorie, s-a oprit să-l ajute, a activat alarma de urgență și elicopterul echipei medicale a aterizat la 10:16, ora locală. În acel moment, Paulo era deja în stop cardio-respirator. Medicii au încercat să-l reanimeze, apoi Paulo a fost transportat la spitalul din Layla, unde medicii nu au putut să facă altceva decât să-i constate decesul.

În momente ca acesta, nu prea mai sunt multe cuvinte de spus. Portughezul era unul dintre cei mai experimentați concurenți în Dakar: la 40 de ani, lua parte în Dakarul cu numărul 13, debutând în 2006. În 2013 devenea campion mondial la Rally Cross-Country și în 2015 termina Dakarul pe locul 2, în spatele lui Marc Coma.

Timp de mulți ani, Paulo a fost unul dintre piloții principali ai echipei de uzină Honda, în efortul japonezilor de a întrerupe șirul de victorii KTM în Dakar. Un pilot bun, rapid, un tip foarte dur și rezistent, dar calculat, care știa, în general, când și cât de mult să riște.

Paulo Goncalves revenise în Dakar anul acesta cu indienii de la Hero, într-o echipă de uzină de mai mică anvergură. Nu mai avea ambiții mari, voia doar să termine, după ce fusese nevoit să schimbe motorul motocicletei în plină specială, în etapa a treia (schimbare pe care a făcut-o de unul singur).

Adio, Paulo! Drum lin! Gândurile noastre, ale tuturor, sunt alături de tine, ai tăi și de toți fanii motorsportului în această zi tristă! Adeus, nosso amigo!

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account