[VIDEO] Costum cu airbag salvează viața unui motociclist în accident frontal

Un șofer neatent provoacă un accident foarte urât, dar protecțiile motociclistului îi salvează viața.

Neatenția poate avea consecințe deosebit de grave: asta a aflat un șofer din Sheffield, în Marea Britanie, atunci când a intrat frontal într-un motociclist, care circula legal pe sensul opus de circulație.

Poliția din South Yorkshire, care a publicat pe Youtube filmul accidentului, a comentat astfel cele întâmplate: „Într-o lume ideală, toată lumea ar conduce cu atenție, dar, din păcate, nu este așa și în lumea reală. Șoferul vinovat nu avea antecedente, dar, în această situație, a demonstrat o clară lipsă de rațiune. Din fericire, motociclistul avea un combinezon de piele cu airbag, care s-a activat în timp ce acesta era aruncat prin aer. Fără aceste protecții, într-o coliziune la acea viteză, cel mai probabil ar fi murit.”

Evenimentul s-a întâmplat pe 28 aprilie anul trecut, când un motociclist de 35 de ani, la ghidonul unui Suzuki GSX-R1000 K7, s-a trezit în față, chiar înainte de un viraj, cu o mașină care venea din sensul opus, dar ieșise fix pe banda lui. Impactul s-a întâmplat la 113 km/h și motociclistul s-a ales cu coloana, o coastă și o încheietură a mâinii fracturate, în timp ce motocicleta fost distrusă complet în urma impactului.

Combinezonul din piele cu protecții peste tot și cu airbag l-a salvat pe motociclist, ceea ce subliniază importanța purtării unui echipament moto complet și cât mai performant, pentru siguranța noastră, ca motocicliști.

Urmările accidentului pentru șofer: acum câteva zile i s-a pronunțat sentința, care include 16 luni de închisoare, plus interdicția de a conduce timp de trei ani.

Poliția din South Yorkshire a publicat filmul și constatările cu scopul, pe de o parte, de sublinia importanța atenției și precauției la volan și, pe de altă parte, de a arăta cât de important este echipamentul cu protecții, care poate face diferența dintre viață și moarte în cazuri extreme precum cel de față.

Ride Safe!

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account