Althea BMW Racing prezintă echipa oficială de Superbike

Echipa Althea Racing a prezentat oficial motocicletele și piloții pentru 2016 în cadrul unui eveniment organizat la Civita Castellana, în Italia.

bmw-althea-01

Piloții echipei Althea BMW Racing: de la stânga la dreapta – Markus Reiterberger, Jordi Torres și Raffaele De Rosa

Echipa Althea este câștigătoarea titlului la piloți în 2011 cu Carlos Checa (la vremea aceea utilizau motociclete Ducati). Pentru sezonul 2016, BMW a venit cu suport de uzină pentru echipa italiană, aducând ingineri experimentați în dezvoltarea și setarea modelului BMW S 1000 RR, iar directorul tehnic va fi olandezul Jan Witteveen, un om care nu mai are nevoie de nicio prezentare.

După mulți ani de asociere cu Ducati și un sezon alături de Aprilia, echipa italianului Genesio Bevilacqua va folosi motociclete BMW S 1000 RR de uzină. Noi sunt și piloții echipei, adică spaniolul Jordi Torres, cu experiență în Moto2 și un an de debut promițător în SBK în 2015, și debutantul Markus Reiterberger, campion en-titre în IDM, un rider tânăr și foarte talentat.

reiterberger

Markus Reiterberger

Echipa Althea BMW va continua să se implice și în cupa Superstock 1000 FIM (pe care au câștigat-o în 2011, cu Davide Giugliano) și va miza din nou pe italianul Raffaele De Rosa, care a obținut șase podiumuri din opt curse anul trecut.

torres

Jordi Torres

Iată ce a declarat Genesio Bevilacqua, manager general al echipei Althea BMW Racing: „Sunt foarte încântat că putem uni numele Althea cu cel al lui BMW Motorrad Motorsport. Ne așteaptă o provocare foarte importantă și suntem conștienți că vom avea de înfruntat adversari experimentați și bine pregătiți. Susținerea din partea BMW, combinată cu experiența noastră, care ne-a dus pe primele locuri în ultimii ani în campionatul motocicletelor derivate din producția de serie, ne vor permite, fără îndoială, să fim competitivi încă de la prima cursă. Desigur, ne așteptăm să avem o perioadă de acomodare, dar piloții, mecanicii și inginerii de care dispune echipa noastră vor fi la înălțime și sunt sigur că ne vor aduce din nou succesele de care s-a bucurat echipa de-a lungul drumului său glorios în competiții.”

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account