Dakar 2018: Sunderland revine la conducere după etapa a treia. Probleme pentru Barreda.

Sam Sunderland și-a arătat măiestria în pilotaj pe nisip și a câștigat cu un avantaj considerabil a treia etapă a Raliului Dakar, trecând astfel din nou la conducere în clasamentul general.

Sam Sunderland pe speciala de 295 km.

Etapa a treia a Raliului Dakar i-a solicitat pe rideri încă de la început, căci prima parte a traseului a fost formată chiar din speciala de peste 250 km pe dune, pornind din Pisco și terminându-se lângă Ica. Apoi concurenții au mai avut de parcurs o etapă de legătură destul de lungă până la San Juan de Marcona.

În aceste condiții (dune imense cu nisip moale, temperaturi ridicate și vânt puternic), Sam Sunderland a arătat din nou că nu degeaba locuiește și se antrenează în Dubai de 10 ani încoace, câștigând nenumărate raliuri în deșert. Britanicul a avut o singură problemă, o ușoară căzătură la coborârea unei dune, în rest a rulat excelent, navigând bine și păstrând o viteză ridicată peste tot.

Până la jumătatea specialei de ieri, se părea că Pablo Quintanilla ar fi putut să câștige, chilianul având un avantaj destul de mare la un moment dat, dar acesta a căzut în clasament până pe 5 la finalul specialei.

Joan Barreda, cel care dominase atât de autoritar a doua zi, a avut o problemă de navigație și s-a rătăcit preț de 30 de kilometri, pierzând peste 27 de minute. O astfel de problemă poate însemna pentru spaniol (încă) un raliu pierdut definitiv. Odată cu Barreda s-au rătăcit și Adrien Van Beveren și Matthias Walkner. Astfel, în speciala de ieri, Barreda a terminat pe 28, Van Beveren pe 17 și Walkner pe 11.

Kevin Benavides pe Dunes de Ica, în a treia zi.

O zi foarte bună a avut-o argentinianul Kevin Benavides, alergând pentru echipa de uzină Honda, terminând al doilea, la peste 3 minute distanță de Sunderland. Australianul Toby Price, câștigătorul ediției din 2016, începe ușor-ușor să urce în clasament, terminând al treilea ieri, la aproape 3 minute și jumătate distanță de coechipierul său. Price a declarat încă de la începutul raliului că o va lua foarte ușor la început și că abia în a doua jumătate are de gând să tragă și, până acum, se pare că australianul se ține în cărți.

Americanul Ricky Brabec a fost al doilea clasat pilot Honda, pe 4, după un parcurs excelent, iar Antoine Meo, alt pilot de uzină KTM, a terminat pe 8.

În clasamentul general, Sunderland conduce din nou, urmat de Benavides, la 4 minute și 38 de secunde, și de Quintanilla, la exact 5 minute. Price este al patrulea, la 7 minute și 28 de secunde. În urma problemelor de ieri, Walkner a ajuns pe 6, la aproape 9 minute, Van Beveren pe 7, la peste 10 minute, și Barreda pe 14, la aproape 23 de minute de lider.

Mani Gyenes a rulat bine într-o specială dificilă din toate punctele de vedere, terminând ziua cu al 35-lea timp și ajungând astfel până pe 33 în clasamentul general.

Iată și un scurt rezumat video al zilei, la categoriile moto și auto:

Raliul Dakar, pe MotoBikes, powered by Motul.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account