Mol
Mol
Mol

Kevin Schwantz, evacuat cu forta de la circuitul din Austin

Scandalul dintre legandarul pilot american de MotoGP si Circuit of the Americas continua. Dupa procesul intentat de Schwantz acum cateva luni proprietarilor circuitului, a urmat un incident desfasurat cu ocazia ultimelor teste MtotoGP, cand fostul campion a fost amenintat cu arestul.

schwantz9

Sa incepem cu inceputul: pe vremea cand pista era in constructie, proprietarii circuitului de la Austin au organizat de mai multe ori actiuni de PR, folosindu-se de cei mai renumiti piloti texani la scara mondiala, Kevin Schwantz, Ben Spies si Colin Edwards. Cei trei au jucat roluri de promotori ai circuitului, folosindu-se de imaginea lor in repetate ocazii in favoarea noului si spectaculosului traseu din Austin, Texas, terminat anul trecut,

Insa vara trecuta relatiile dintre campionul mondial la categoria 500 din 1993 si proprietarii circuitului s-au deteriorat destul de serios. Conform lui Schwantz, societatea sa, denumita 3fourTexasMGP (venind de la 34TexasMotoGP) semnase un acord pe 10 ani cu Circuit of the Americas pentru organizarea curselor de MotoGP. Acord pe care proprietarii l-ar fi incalcat, semnand un alt contract direct cu Dorna si scotandu-l din schema pe fostul campion texan.Situatia pare a fi rezultat ca urmare a disputei dintre cei doi actionari ai circuitului (Tavo Hellmund si Bobby Epstein), acestia fiind cei care au initiat constuctia circuitului american. Cei doi au plecat pe drumuri diferite, dupa o despartire „urata” provocata de ratiuni financiare.

Schwantz, cum spune si site-ul MotoGP, semnase respectivul acord pe 10 ani prin Full Throttle LLP, societatea lui Tavo Hellmund care, dupa „divortul” mentionat mai sus, nu mai are nimic de-a face cu Circuit of the Americas. Disputa a ajuns in tribunale si lumea credea ca acolo va si ramane.

Dar saptamana trecuta Kevin Schwantz s-a prezentat la poarta circuitului, avand in mana doua invitatii – una din partea echipei LCR a lui Lucio Cecchinello (cu care Kevin este prieten de pe vremea cand echipa il avea in componenta pe Noboru Ueda) si una de la echipa CRT Attack Performance, care il foloseste pe texan ca „private coach” pentru pilotul Blake Young. Angajatii de la paza nu i-au permis insa accesul lui Schwantz: bodyguarzii l-au informat pe Kevin ca, prin dispozitia conducerii, i se cere sa plece imediat, altfel urma sa fie acuzat de incalcarea proprietatii private, un lucru luat foarte serios in Texas, unde armele de foc abunda, si l-au amenintat cu arestarea daca ar fi incercat din nou sa intre.

Reprezentantii circuitului, intrebati despre eveniment de catre jurnalistul britanic David Emmett, au raspuns: „Testele MotoGP gazduite de circuitul nostru reprezinta un eveniment privat, la care au acces doar echipele participante si membrii mass-media invitati. Domnul Schwantz un a fost invitat de Circuit of the Americas, nu are nicio legatura cu circuitul sau actionarii sai si nu este un jurnalist. Asadar nu i-a fost permis accesul in incinta circuitului.”

Desi nu ne putem pronunta asupra aspectelor legale ale problemei, care urmeaza sa fie rezolvate de tribunalele americane, ramane cert faptul ca Schwantz, una dintre figurile cele mai populare din lumea curselor, are multe voci de partea si aceasta ultima manevra din partea circuitului COTA reprezinta un dezastru mediatic la scara mondiala. Statele Unite au un public foarte atent la genul acesta de lucruri; cu data Marelui Premiu apropiindu-se vertiginos si multe bilete deja vandute, un eventual boicot este improbabil, dar evenimentul va trebui sa fie cu adevarat impecabil organizat pentru ca motociclistii (si mass-media) sa uite acest episod urat.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account