Marc Marquez în pole-position pe Motorland Aragon

Marc Marquez a zdrobit pur și simplu concurența în calificările de pe circuitul Motorland Aragon, calificându-se fără probleme în pole-position.

93-marc-marquez-esp_gp_0343_0_0-big

Catalanul de la Honda Repsol, dublu campion mondial, s-a dovedit a fi printre cei mai rapizi piloți pe Motorland Aragon încă de la prima sesiune de antrenamente libere. În Q2, Marquez a stabilit un timp de referință cu puțin peste 1:47, apoi nimeni nu a reușit nici măcar să se apropie suficient de mult de acest timp.

Se pare că pista de la Alcaniz este favorabilă motocicletelor Honda, după cum dovedesc și evoluțiile bune ale lui Dani Pedrosa și ale lui Cal Crutchlow. Dar, chiar și așa, Marquez și-a dat din nou măsura talentului său ieșit din comun, fiind la un cu totul alt nivel decât absolut toți adversarii. În plus, Marc a arătat și un ritm de cursă promițător. Problema este că prognoza meteo este sumbră pentru ziua de mâine, anunțând ploaie la ora cursei, lucru care ar putea răsturna complet situația.

A doua poziție pe grila de start îi revine lui Maverick Vinales (Team Suzuki Ecstar), cu prima linie a grilei completată de Jorge Lorenzo, care a reușit să avanseze chiar la finalul sesiunii.

Valentino Rossi pleacă de pe poziția a șasea, fiind devansat și de Dovizioso și de Cal Crutchlow.

Crutchlow era pe poziția a doua până la un moment dat, dar englezul a căzut spre finalul sesiunii și a pierdut orice șansă de a-și îmbunătăți timpul.

Dacă nu va ploua mâine, Marquez va fi greu de bătut. Ritmul de cursă al lui Lorenzo este similar cu al lui Rossi și cu al lui Pedrosa (calificat pe poziția a șaptea).

Stefan Bradl a surprins întregul padoc, calificându-se al doilea în Q1 și progresând în Q2, un rezultat neașteptat de bun pentru o Aprilia aflată încă în plină fază de dezvoltare.

 

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account