BMW CE 04: pentru o poliție mai șic!

O motocicletă BMW aparținând forțelor de poliție nu va constitui o surpriză nicăieri în lume, însă, cu siguranță, această apariție te va face să ridici sprâncenele.

Este vorba despre noul scuter electric BMW CE 04, echipat pentru a fi folosit ca vehicul de poliție în orașe și zonele metropolitane. Cu o baterie care oferă 8.9 kWh, BMW CE 04 are autonomia de aproximativ 130 de kilometri și o viteză de top de 120 km/h, fiind o opțiune viabilă pentru ariile în care există restricții pentru vehiculele clasice.

Evident, BMW CE 04 vine în acest caz echipat cu sirenă, compartiment de depozitare pentru obiectele specifice activităților polițienești (cătușe, baston, chipiu etc.), lumini stroboscopice tip LED și un switch suplimentar pentru controlul  luminilor și sirenelor. Putem spune că polițistul care se va afla în misiune la ghidonul acestui scuter se va bucura și din plăcerile mersului pe două roți. Asta întrucât CE 04 a fost în mod specific conceput de BMW să te facă să îți mai și vină cheful de viață, nu doar să te deplasezi din punctul A în punctul B, cu un vehicul ecologic.

BMW CE 04 este un scuter electric perfect pentru arhitecti, IT-isti sau alte spirite „techno-deschise”. Cine s-ar fi așteptat să îl vadă în varianta „Polizei”?

Așadar, polițistul viitorul apropriat se va cere tot timpul în misiune pentru că CE 04 vine cu trei riding modes, Eco, Rain, Road dar și un mod Dynamic pe lista de opționale și nu credem că acesta ar putea lipsi de pe un vehicul comandat de poliție. Siguranța misiunilor va crește, grație sistemelor de control ale stabilității și tracțiunii, frânelor dotate cu ABS, dar și precizia intervențiilor, asigurată de ecranul TFT color de 10.25 inch cu navigare integrată și conectivitate extinsă.

La fel ca și celelalte motociclete BMW destinate uzului de către autorități, R 1250 RT-P, F 750GS-P și F 850GS-P, CE 04 este produs de către uzina BMW Motorrad din Berlin. Toate aceste motociclete pot fi pregătite pentru a fi utilizate de către pompieri, vameși, forte militare sau pentru a oferi asistență pentru transporturile grele. BMW se mândrește cu faptul că odată stabilită o configurație de către client, motocicleta va fi produsă într-o serie separată și nu va fi o motocicletă pentru clienții „civili”, care doar primește un set de accesorii. De altfel, din 1970, peste 160.000 de motociclete BMW destinate autorităților au fost livrate în peste 150 de țări din lume.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account