Moto Guzzi a redeschis muzeul din Mandello del Lario

După o pauză forțată de doi ani, muzeul din Mandello del Lario a fost redeschis publicului.

Italienii nu au stat degeaba pe timpul pandemiei Covid-19 ci au renovat muzeul. Mai mult, ei își propun acum o „renovare conservatoare” a întregii uzine Moto Guzzi, pe care să o transforme într-un hub deschis vizitatorilor. Posibil, ceva în stil Norton.

160 de motociclete Moto Guzzi pot fi în prezent admirate, fiecare fiind atent restaurată în ultimele luni, după cum arată compania într-un comunicat de presă. Ele sunt expuse în trei secțiuni, dedicate motocicletelor de producție, de curse precum și celor militare.

Dacă la parter poți admira toate modelele Moto Guzzi produse începând cu anul 2000, urcând la etaj vei fi întâmpinat(ă) de prima motocicletă construită de italieni, în 1919. Aceasta poarte numele de G.P.  (de la Guzzi – Parodi) , care fost baza pentru Normale, primul Moto Guzzi intrat în producția de serie, în 1921.

În 1928, Giuseppe Guzzi pleca într-o călătorie care pe atunci părea imposibilă: a ieșit de porțile uzinei din Mandelo Del Lario și nu s-a mai oprit până nu a ajuns la Capul Nord. Modelul folosit a fost acest G.T. 500, prima motocicletă de serie dotată cu suspensie stată. După această odisee, G.T. 500 și-a câștigat denumirea de „Norge”

Tot la etaj, se află și motocicletele de curse Moto Guzzi. Aici poți admira modelul V8 sau Ottocilindri, cu o capacitate de 500 cmc, inclus de către Discovery Channel între primele zece motociclete din toate timpurile. O secțiune specială este dedicată racerului Omobono Tenni. Supranumit „Diavolul Negru”, el a reușit 47 de victorii pentru Moto Guzzi, inclusiv la Isle of Man TT, fiind primul italian care a obținut această performanță.

Iată cum arată planurile italienilor pentru dezvoltarea muzeului Moto Guzzi.

Accesul în muzeu este gratuit, dar trebuie făcută o rezervare în avans. Totodată, el este și destul de limitat ca și timp, de la luni până joi, între orele 14:30 – 16:30, iar vinerea și sâmbăta între orele 10:00 și 18:00, în aceste două zile putându-se opta pentru un tur ghidat.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account