Posibilă orientare a mărcii Indian către motocicletele de înaltă performanţă

indian wrecking crew

Vorbeam ieri despre retragerea de către Polaris a brandului Victory Motorcycles, bătălia grea pe care o aveau de dus cu Harley Davidson aflându-se cu siguranţă printre motive. Achiziţia Indian Motorcycles s-a dovedit o idee grozavă, iar Slingshot, roadster-ul cu trei roţi, a produs şi el surprize plăcute în vânzări. Era limpede că Victory era o piatră de moară în calculele de profitabilitate pe termen lung ale Polaris, dar această decizie poate avea un „ricoşeu” foarte interesant. Să nu uităm că Victory era poziţionată ca marca „high-performance” în cadrul diviziei de motociclete Polaris, Indian fiind obligată să urmeze o cale mult mai tradiţională în dezvoltarea motocicletelor.

Dar, motocicletele Indian aşa cum le vedem astăzi sunt de fapt moştenitoare ale unui trecut glorios în lumea curselor –  la o adică, există şi filmul „The Fastest Indian” la îndemână pentru cei care vor să afle mai multe. Ceea ce vedem astăzi ca nişte cuminţi motociclete „istorice” sunt de fapt urmaşii unor bunici care, le vremea lor, erau adevărate superbike-uri! Atât doar că soarta a făcut ca ele să rămână mai… conservatoare.

Lucrurile s-ar putea însă schimba, preşedintele Polaris Motorcycle, Steve Menneto, declarând recent într-un interviu pentru site-ul american Cycle News că în acest moment studiază nici mai mult nici mai puţin decât posibilitatea ca Indian să participe la competiţii de tip drag racing, Pikes Peak şi, atenţie, Isle of Man. De altfel, Indian a construit o întreagă echipă în jurul noului flattracker FTR750, cu care se întoarce în lumea curselor pe circuite ovale, curse pe care le-a dominat copios în deceniile trei şi patru ale secolului trecut.

 

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account