Royal Enfield a lansat Scram 411, versiunea urban „crossover” a lui Himalayan

Deși toată presa a vorbit despre un nou Himalayan care va avea o putere în jurul a 40 de cai, Royal Enfield a lansat deocamdată o variantă mai orientată către asfalt, Scram 411 pe numele ei. Indienii o descriu drept un „adventure-crossover”!

Să spunem de la bun început că nimic nu s-a schimbat în departamentul cai putere. Monocilindrul de 411 cmc, răcit cu aer, produce tot 24 de cai putere, așa că fanii mărcii trebuie să mai aștepte până când vor venea un Himalayan de 40 de cai putere sau chiar Himalayan-ul 650, cu propulsor recrutat de pe Continental GT, așa cum se zvonea. Mai mult, cadrul, suspensiile, evacuarea și chiar rezervorul au rămas aceleași. Atunci, ce s-a schimbat? Roata față este acum de 19 inch, cursa furcii a fost scurtată, iar ampatamentul a fost redus cu 10 mm.

Aspectul utilitar al lui Himalayan a fost îmblânzit, ceea ce ar putea atrage cumpărătorii care își doresc o motocicletă simplă și ieftină, dar totuși, nu erau încântați de cum se prezenta Himalayan din punct de vedere estetic. Trebuie spus și că Scram 411 este și cu 15 kilograme mai ușor, iar șaua și ghidonul sunt poziționate puțin mai jos.

În rest, motocicleta rămâne la fel de simplă ca și Himalayan, fără sisteme electronice și echipamente sofisticate. Singura concesie făcută modernității este sistemul  ABS cu două canale, în rest, Scram 411 este o motocicletă cât se poate de old school,pentru cei care își doresc așa ceva. Deși anemic pe hârtie, monocilindrul este cât se poate de … nestresat și oferă o bandă largă de cuplu.

Desigur, prețul rămâne de importanță vitală atunci când te uiți la o astfel de motocicletă. Himalayan se vinde la sub 6.000 de euro, deci e de așteptat ca tot pe la această sumă să se învârtă și Scram 411. Ce se știe deja este că vor exista două variante, cea mai ieftină urmând să vină cu rezervor în culoarea grafitului și roșu, albastru sau galben la alegere, iar varianta mai scumpă va veni în două tonuri, alb – roșu sau argintiu – gri.

Royal Enfield știe că estetica joacă un rol important atunci când vine vorba despre scramblere și mizează pe capacitățile de off-roader ale Himalayan, care ar fi un as în mânecă, atunci când vine vorba despre un intens uz urban.

 

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account