Aprilia Shiver revine sub branding Gilera

Presa moto din China a publicat recent o imagine care a născut multe speculații.

Deși motocicletele au obișnuitul camuflaj al modelelor trimise în teste, nu este greu de observat că ele sunt de fapt două Aprilia Shiver. Pe care, atenție, apare în câteva locuri – far, bord, capac ambreiaj – numele Gilera! Un nume despre care nu s-a mai prea auzit în ultima vreme! Ce înseamnă asta?

Dacă va mai aduceți aminte, în toamnă publicam acest articol în care ne întrebam dacă Zongshen Cyclone RA9 este doar un concept avangardist sau o motocicletă gata de producție.

Zongshen este un producător chinez care colaborează cu grupul Piaggio, iar prototipul lor, deși destul futurist, are la bază un cadru de Aprilia Shiver.

Trebuie să spunem și că în martie, a apărut un patent care conținea o versiune updatată a V-twin-ului de 896 cmc care a fost utilizat pentru Aprilia Shiver și Dorsoduro, purtând însă logo-ul Gilera.

Aprilia Shiver, o motocicletă care s-a bucurat de apreciere.

Aprilia Shiver, o motocicletă care s-a bucurat de apreciere.

Punând informațiile cap la cap, Zonghshen pare să fi primit misiunea de a produce o versiune a Aprilia Shiver, sub emblemă Gilera. Iar Aprilia Shiver rămâne o motocicletă modernă, chiar dacă a fost retrasă din producție în 2020. De altfel, chiar managerii Piaggio au confirmat că producătorul chinez va produce un V-twin de 900 cm, iar asta s-a întâmplat înainte de dezvăluirea patentelor.

Așadar, bine ai revenit Shiver, bine ai revenit Gilera! Să nu uităm că Gilera este cel mai vechi nume din portofoliul Piaggio. Se spune că piața chineză are acum o apetență pentru motociclete de cilindree mare, așa că în misiune a fost trimisă această Gilera. Suntem curioși ce nume va primi!

Planurile Piaggio sunt încă necunoscute, dar iată ce se speculează: normele de poluare sunt destul de drastice în China, așa că viitoarea motocicletă ar putea fi vândută și pe alte piețe, fără prea mari dificultăți.

foto: sohu.com, via cycleworld.

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account