D1000 este U-lock-ul care umilește polizorul unghiular

Marea Britanie este o țară în companiile ce oferă soluții antifurt luptă din greu cu forțele răului, a.k.a. hoții de motociclete.

În acest caz, este vorba despre compania Hiplock, care a dezvoltat Hiplock-ul, un U-lock care ar trebui să-i descurajeze și chiar să-i umilească pe hoții care utilizează polizoare unghiulare.

Avântul pe care l-au luat uneltele operate pe baterii a fost convenabil pentru hoți, care nu mai folosesc de mult clești pentru buloane sau alte “scule” asemănătoare. Un polizor unghiular cu acumulatori poate dovedi  încuietori care în urmă cu ceva timp ar fi fost considerate imposibil de anihilat.

Aici ar trebui să intre în scenă Hiplok D1000, momentan un proiect lansat pe Kickstarter. Prețul este destul de piperat pentru un U-lock, dar și ceea ce oferă nu e de ignorat. În jurul miezului de oțel se află un material denumit Ferosafe, un compozit de grafen și carbură de tungsten, care provine din industria minieră, acolo unde metalele rezistente la uzură sunt de mare preț. Ferosafe este rezistent la găurire și tăiere, inclusiv la discurile din diamant, fiind inițial dezvoltat pentru seifuri, ATM-uri, uși de securitate. Toate acestea în timp ce este și mai ușor decât alte materiale.

Firme independente de testare au constatat deja că în procesul de tăiere al unui U-lock D1000 mai multe discuri de tăiere au fost uzate, într-un proces lent și zgomotos. U-lock-ul are pereți dubli, tuburi pătrățoase, un mâner care nu se poate roti în jurul corpului, este rezistent și la înghețare și obiecte contondente, cântărind sub 2 kilograme.

Cu toate că și-a propus să atragă o finanțare de 20.000 de lire sterline, campania de pe Kickstarer a ajuns să strângă 300.000 de lire sterline!

U-lock-ul este destinat bicicletelor clasice și electrice, dar și motocicletelor, întrucât chiar dacă dimensiunile sale compacte fac dificilă atașarea sa de un obiect fix, el se poate monta cu ușurința de o roată cu spițe, atunci când cineva își dorește o soluție de protecție temporară.

În încheiere, este o absolută încântare să urmărim acest scurt video:

BMW Motorrad

Comentarii

comentarii

©2014 Motobikes.Toate drepturile rezervate!

RL GLOBAL ACTIV SERVICES. J40/16964/21.10.2008 RO 16864852 Adresa: Str. Dr. Taberei, nr 109, Bl. A7, Sc C, Ap. 33, Bucuresti.

MOTOBIKES aparține grupului de presă RL GLOBAL ACTIV SERVICES.

Log in with your credentials

sau    

Ați uitat datele dvs.?

Create Account